Neem contact op
spray-can-production-line-European-Aerosols

Ons verhaal.

Van MOTIP DUPLI naar European Aerosols

In 1998 fuseerde MoTip B.V. (Nederland) met Vogelsang AG (Zwitserland), die bekend stond om haar merk DUPLI-COLOR, tot de MOTIP DUPLI Group. Lang voor de fusie in ’98 werden beide bedrijven opgericht. Wat begon met een klein idee, groeide uit tot een bedrijf met 1000+ medewerkers die actief zijn in heel Europa.

MoTip B.V.

Eind jaren zestig begon Wout Post, oprichter van MoTip, met het verkopen van ‘’touch-up’’  verf vanuit de schuur van zijn vader in het Zuid-Hollandse Valkenburg in Nederland. Jaren later begon hij zelf te experimenteren met pigmenten en creëerde hij zelf lakken. Rond 1980 ging het bedrijf spuitverf ontwikkelen. De fabriek werd gevestigd in Steenwijk, maar verhuisde later naar Wolvega. 

Vogelsang AG

Kurt Vogelsang AG is opgericht in Schwerzenbach, Zwitserland in 1946. Van de distributie van bouwbeschermingsverven, verfrollers en roestomvormers, ontwikkelde de onderneming zich tot verven voor autolakreparatie. In Duitsland werd in 1956 in de vestiging in Haßmersheim opgericht met de productie van lakstiften en vanaf 1955 met de productie van spuitbussen. In de jaren tachtig werden vervolgens ook verf- en special-effectsprays geleverd voor de pas opkomende doe-het-zelfmarkt. Met de lancering van DUPLI-COLOR AQUA in 1986 werd 's werelds eerste verfspray op waterbasis op de markt gebracht.

Samen verder

In 1996 werd de VoMo Corperation opgericht in Zwitserland als zelfstandig inkoopbedrijf van Vogelsang Gmbh en MoTip B.V. Dit legde de fundatie voor de fusie die volgde in 1998 tot de MOTIP DUPLI Group. In de jaren 2000 volgde de integratie. Door de jaren heen zijn er veel meer merken bijgekomen naast MOTIP en DUPLI-COLOR met nog meer verschillende producten. Hierdoor werd de marktpostie in Europa steeds groter. Na jaren van groei onder de naam MOTIP DUPLI Group werd het tijd voor een nieuwe naam: European Aerosols.

De toekomst van European Aerosols

Met de naam European Aerosols geven wij onze merken de ruimte om zelfstandig te groeien en maken we onze positie in de markt kenbaar. De ambitie is om nog meer spuitbussen te produceren op een verantwoordelijke duurzame manier.