Neem contact op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

  • 1. Waar worden de producten van European Aerosols gemaakt?

    In Nederland en Duitsland. European Aerosols heeft drie productievestigingen: Haßmersheim (DE), Schwerte (DE) en Wolvega (NL).
  • 2. Kan ik direct producten bestellen bij European Aerosols?

    Wilt u Private Label klant worden? Neem contact met ons op via ons het contactformulier op onze website. Private Label klanten bestellen uiteraard direct bij ons.
  • 3. Is European Aerosols een familiebedrijf?

    Ja, daar zijn we trots op.
  • 4. Wat kan European Aerosols vullen?

    Spuitbussen, spuitflessen, plamuur en touch-ups.
  • 5. Kan European Aerosols ook formuleringen maken?

    Ja, we hebben een volledig uitgerust laboratorium met fulltime chemici en een afdeling voor het beheer van gevaarlijke stoffen.
  • 6. Kan European Aerosols helpen bij het ontwerp en de etikettering?

    Ja, natuurlijk. Ons team kan u helpen met alle ontwerp- en etiketteringsvereisten.
  • 7. Kan European Aerosols opslag en logistieke ondersteuning bieden?

    Afhankelijk van de omvang van het project kunnen wij opslag en logistieke ondersteuning bieden. Neem contact met ons op via het contactformulier en wij bespreken graag alle mogelijkheden met u.
  • 8. Wat is de gemiddelde tijd van bestelling tot productlevering?

    Dit hangt af van het seizoen en de aanvoer van grondstoffen. Neem contact met ons op via het contacformulier en wij geven u graag specifieke informatie per project.
  • 9. Wat zijn de eigen merken van European Aerosols?

    MOTIP, DUPLI-COLOR, presto, PlastiKote, ColorMatic, ColorMark, Distein.
  • 10. Kan ik jullie eigen merken in mijn winkel opnemen?

    Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op de website, ons verkoopteam bespreekt graag de mogelijkheden met u.
  • 11. Kan ik direct producten bestellen bij European Aerosols?

    Onze producten zijn verkrijgbaar in gespecialiseerde winkels en bij e-commerce partners.
  • 12. Waarvoor dient de rode ring (spatbescherming)?

    De rode veiligheidsring is ontwikkeld om onbedoeld spuiten te voorkomen (bijvoorbeeld door kinderen of vandalisme in de winkel). Deze kleine rode ring bevindt zich onder de beschermkap en onder de sproeikop. Wanneer u de sproeikop verwijdert, kunt u de ring heel gemakkelijk met een puntig voorwerp, bijvoorbeeld een schroevendraaier, optillen en eruit trekken. Gebruik daarbij geen geweld, want dat kan het blik beschadigen en kan de inhoud eruit komen. Belangrijk: de spuitbusbevestigingsring kan later opnieuw worden geplaatst.
  • 13. Wat is spuitnevel en hoe verminder ik de effecten ervan?

    Bij warmere temperaturen, maar ook als de afstand tot het te schilderen voorwerp bij het spuiten te groot is, droogt de verf al in de lucht. Hierdoor bereikt de verf het te spuiten voorwerp niet. De verf, die in de lucht is opgedroogd, slaat neer op het oppervlak als een zogenaamde spuitnevel. Lees vooraf de productinstructies op het blik of online het technisch datablad en neem de aangegeven spuitafstand in acht. Spuit altijd rondom een beschutte plaats tegen de wind om te voorkomen dat deeltjes van de spuitnevel zich afzetten op het nog natte, geverfde oppervlak. De hoeveelheid spuitnevel die kan worden geproduceerd hangt af van de hoeveelheid verf, de ventilatie (windomstandigheden) en de toepassing. In een kamer kan de spuitnevel zich tot 10 meter in het rond verspreiden. Daarom is het in ieder geval aan te bevelen de omgeving zorgvuldig en uitgebreid te bedekken.
  • 14. Kan ik spuitverf binnen gebruiken?

    Dit is mogelijk als u geen grote oppervlakken spuit. Zorg voor voldoende ventilatie en volg de instructies op het blik. Het is ook van essentieel belang om de omgeving te beschermen tegen grote gebieden met spuitnevel.
  • 15. Mijn verf loopt uit, hoe kan ik dit voorkomen?

    Spuit altijd kruislings, dat wil zeggen van links naar rechts en dan van onder naar boven. Begin met spuiten buiten het object. Druk de sproeikop stevig in de beweging. Leid de spuitbus langzaam en gelijkmatig heen en weer en voer de draaibeweging uit buiten het voorwerp. Dit is de beste manier om de spuitstraal te doseren en u vermijdt te veel verf op het oppervlak, wat zou leiden tot "scheuren" of "uitlopers".
  • 16. Mijn lak heeft een sinaasappelhuideffect, hoe kan ik dit voorkomen?

    Als de spuitafstand te groot is, droogt de lak al in de lucht. Deze spuitnevel kan zich op uw gespoten voorwerp afzetten in een aanvankelijk mat oppervlak. Als u nu nog een laag aanbrengt, vormen zich kleine verhogingen, de zogenaamde "sinaasappelhuid". Lees vooraf de productinstructies op het blik of online het technisch datablad en neem de aangegeven spuitafstand in acht.
  • 17. Wat is de houdbaarheid van een spuitbus?

    Spuitlakken zijn gesloten verfsystemen. Dit voorkomt dat de verf uitdroogt. Wij garanderen een houdbaarheid tot 10 jaar, afhankelijk van het product en de verfkwaliteit. Dit geldt ook voor bussen die reeds zijn gebruikt, die niet zijn leeggespoten en waarbij de spuitkop is vrij gespoten. De praktijk wijst echter uit dat de meeste verfspuiten 15 tot 20 jaar na productie nog steeds perfect werken. Het is belangrijk dat spuitbussen opgeslagen worden in een droge omgeving bij 15° - 20° C. Bij de meeste spuitbussen van European Aerosols zorgen zelfreinigende kleppen ervoor dat de spuitkoppen worden geleegd. Als u hier zeker van wilt zijn, draait u de bus ondersteboven en drukt u 2 - 3 seconden op de sproeikop. Op deze manier wordt alleen drijfgas naar buiten gespoten en wordt het ventiel gereinigd van resten werkzame stof (verfresten).
  • 18. Hoe bewaar ik spuitbussen op de juiste manier?

    Sla spuitbussen op in de gesloten originele verpakking in een droge ruimte (max. 60% vochtigheid) bij temperaturen tussen 10° - 25°C. Aqualakken moeten tegen vorst worden beschermd. De producten moeten worden beschermd tegen licht en direct zonlicht. Let op: Spuitbussen mogen nooit worden blootgesteld aan temperaturen boven 50°C en moeten uit de buurt van ontstekingsbronnen worden gehouden.
  • 19. Hoe gaan de verschillende verven met elkaar om?

    - Alle lakken (acryl, nitro-combi, kunsthars, watergedragen lakken) zijn over te spuiten met kunstharslakken. - Kunstharslakken kunnen alleen worden overgespoten met kunstharslakken. Acryllakken of nitro-combinatielakken zijn niet over te spuiten op kunsthars. Dit zou leiden tot "opheffing" van de lak door onverenigbaarheid.
  • 20. Waarin verschillen acryl-, nitro- en kunstharslakken? Welke vernis is de juiste voor mij?

    - Acryl- en nitrocombinatielakken kenmerken zich met name door snellere droogtijden en hardere oppervlakken. Daarom worden dit soort verven vooral gebruikt in de automotive. - Synthetische harsverven (= alkydhars) zijn gemakkelijker aan te brengen voor "onervaren spuiters" omdat de verf langzamer droogt en er dus geen zichtbare overgangen zijn wanneer de spuitbus opnieuw wordt aangebracht. Dit is vooral een voordeel bij het schilderen van grotere oppervlakken (bv. tafelbladen, kastfronten).
  • 21. Welke verf (acryl, kunsthars, enz.) zit in mijn spuitbus?

    Voor de meeste producten staat deze informatie op het etiket van het blik. Als dit niet het geval is, raadpleeg dan het technisch datablad van het product. Op de website van het merk vindt u een technisch informatieblad, waarop de verfkwaliteit wordt vermeld. Momenteel werken we hard aan het verbeteren van deze informatievoorziening per merk.
  • 22. Waar moet ik op letten bij de droogtijden?

    De droogtijden vindt u in het technisch informatieblad van het betreffende product op de homepage. De droogtijden zijn altijd afhankelijk van de omgevingstemperatuur, de luchtvochtigheid en de dikte van de aangebrachte laag. Onze droogtijden zijn gemeten bij een omgevingstemperatuur van 20°C en een relatieve vochtigheid van 50%. Stofdroog: De laklaag is zo droog dat er geen stofdeeltjes meer in de lak terecht kunnen komen. Aanraakbestendig: De vernis is nog niet volledig uitgehard en belastbaar, maar kan al wel worden aangeraakt. Overspuitbaar: De vernis kan geschuurd en opnieuw gecoat worden. Volledig gedroogd: De verf heeft zijn uiteindelijke hardheid bereikt.
  • 23. Bij welke weersomstandigheden kan de verf worden aangebracht?

    Bij droog weer of in een droge en tegen wind beschermde omgeving. Het blik moet op kamertemperatuur zijn. Optimale resultaten worden bereikt wanneer de omgeving een temperatuur heeft tussen +15° en 25°C. De luchtvochtigheid mag niet hoger zijn dan 60%, anders wordt het drogen aanzienlijk vertraagd.
  • 24. Hoe gooi ik een spuitbus op de juiste manier weg?

    Zowel lege spuitbussen als spuitbussen met een restant horen bij het restafval. Check bij u gemeente of die heeft bepaald dat lege spuitbussen bij de gescheiden inzameling van plastic- en metalen verpakkingen mogen. https://www.afvalscheidingswijzer.nl/producten/spuitbus/
  • 25. Wanneer is een spuitbus helemaal leeg?

    U kunt dit heel gemakkelijk controleren, door de sproeikop helemaal door te duwen. Hij wordt als leeg beschouwd wanneer er geen product meer uit de spuitbus komt.
  • 26. Zijn Europese spuitbussen CFK-vrij?

    Ja, sinds 1978 worden uitsluitend CFK-vrije drijfgassen gebruikt.
  • 27. Mijn spuitbus is defect, wat moet ik doen?

    Deze en soortgelijke problemen kunnen te wijten zijn aan toepassingsfouten, transportschade of productiefouten. Neem contact met ons op via het contactformulier en beschrijf uw probleem. We zullen zeker een oplossing vinden.
  • 28. Ik heb een andere klacht...

    Neem contact met ons op via het contactformulier op de contactpagina.
  • 29. Ik ben niet tevreden met het product...

    Neem contact met ons op via het contactformulier op de website.